Vádemelés indult

2022.04.12. 09:22

Dohányzás közben gyújtott fel egy panellakást egy férfi (GALÉRIA)

A Pécsi Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétsége miatt emelt vádat.

bama.hu (forrás: PJÜ)

A férfi 2021 júliusában Pécs belvárosában önkényes lakásfoglalóként beköltözött egy önkormányzati bérlakásba. A férfi a háromemeletes panelház lakásában a kanapén fekve dohányzott, melynek során az ágy kigyulladt, majd a lakásban tűz és sűrű füst keletkezett.

 

A füst az ablakokon és a bejárati ajtón keresztül kifelé áramlott, amit a társasház lakói észleltek. Ekkor két szomszéd a lakás ajtaját betörték, majd a sűrű füstben a fürdőszobában a földön fekve találták a vádlottat, akit kihoztak az ingatlanból, miközben az utcáról a járókelők a tűzoltóságot értesítették.

 

A tűzoltók a helyszínen a tüzet eloltották.

 

Tűzoltói beavatkozás nélkül a tűz a teljes társasházra át tudott volna terjedni, és a lakásokban tartózkodó személyek élete, testi épsége veszélybe került volna.

 

A tűzeset időpontjában mintegy 80 fő tartózkodott az épületben. Több személyt a tűzoltók a lakások erkélyén keresztül menekítettek ki. A tűz következtében mintegy 5 millió Ft kára keletkezett az önkormányzatnak.

 

Az elkövető cselekménye a gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétségének megállapítására alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában