Bűnnel zárták az óévet

2022.06.17. 09:59

Családosan raboltak ki egy idős bácsit, útjuk elsőnek a dohányboltba vezetett

A Komlói Járásbíróság 10 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit 2020 decemberben kirabolt egy idős fogyatékossággal rendelkező férfit.

Forrás: Pécsi Törvényszék

Fotó: Shutterstock

A bíróság által gyanúsított vádlott, annak élettársával és testvérével, és egy kiskorúval 2020. december 30-án egy komlói sörözönél tartózkodott. Ott találkoztak elsőnek a sértettel, aki a hely tulajdonosával beszélgetett. Az 1933-ban született férfi az esetet megelőzően egy élelmiszerüzletben vásárolt, majd azt követően pénztárcáját a jobboldali farzsebébe tette. Feltehetőleg a vádlott társaságában tartózkodó kiskorú lány már ekkor kifigyelte a járóbotos embert, hogy hogyan teszi el pénztárcáját.

A sértett elindult a komlói lakása felé, majd a vádlott és a társai is elhagyták a söröző területét azzal a céllal, hogy az áruházban vásároljanak. Azonban a járásbíróság által meggyanúsított férfi a társainak annyit kiabált, hogy ,,várjatok, mindjárt jövök", és visszaindult a sértett felé, aki már ekkor egy gyógynövényboltban vásárolt.

A gyógynövénybolt és a gyalogátkelőhely közötti járdaszakaszon a vádlott utolérte a sértettet, bal karjával hátulról átkarolta úgy, hogy a botra támaszkodó sértett mindkét kezét a testéhez szorította, majd jobb kezével a sértett jobb oldali farzsebéből kirántotta annak pénztárcáját. A tárca elvételét követően vádlott a sportcsarnok felé sétáló társai után ment, majd felszólította őket, hogy „menjetek, menjetek gyorsan”. A sértett eközben azt kiabálta a vádlott felé, hogy „add vissza, add vissza".

A sportcsarnok mellett átkutatták a pénztárcát, amiből eltulajdonítottak 58.000 Ft készpénzt, az iratokat, és a tárcát pedig bedobták egy csatornanyílásba. Az útjuk elsőnek egy dohányboltba vezetett, majd szétosztották egymást között a pénzt. Mint kiderült egy részét dezodorra, fogkefére, fogkrémre, samponra, tusfürdőre, borotvára, üdítőre, rizsre, konzervre, pezsgőre,  és cherryre költötték. 

A bűncselekménnyel okozott kár összesen 59. 500 Ft volt. A bíróság elsőfokú ítélete alapján 10 év fegyházra és 8 év közügyektől való eltiltására ítélte. A vádlott és védője által benyújtott fellebbezés alapján az ítélet nem jogerős. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában