Negyvenhárom baleset történt múlthéten

2022.07.13. 18:31

Visszatér a kánikula, nagyobb figyelmet igényel a vezetés

BAMA.HU (FORRÁS: POLICE.HU)

Visszatér a kánikula, nagyobb figyelmet igényel a vezetés.

Baranya megye közútjain 2022. július 4-e és 10-e között összesen 43 baleset történt, amelyből 10 személyi sérüléssel járt, 33 pedig anyagi káros volt.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek főbb okai a gyorshajtás, az elsőbbségadás elmulasztása és a szabálytalan előzés voltak. A balesetek során összesen 15-en sérültek meg, 11-en könnyebben, négyen pedig súlyosan.

Ittasság gyanúja egy balesetnél merült fel. Idén már 17 esetben okoztak ittas állapotban személyi sérüléssel járó balesetet. Az ittas állapotban történő vezetés többszörös baleseti kockázatot jelent, még akkor is, ha esetleg úgy érzik, hogy semmi hatása az alkoholnak. Aki vezet, a strandokon is részesítse előnyben az alkoholmentes italokat.

A nagy meleghez való alkalmazkodás is jelentős terhelést jelent a szervezet számára, így romlik a koncentrálóképesség, csökken a figyelem, tompulnak a reflexek, a reakcióidő megnő, tehát egy-egy közlekedési szituációban sokkal nehezebben reagálunk. Aki teheti, az a hajnali-reggeli órákban induljon útnak, használja a klímát, hosszabb út során pedig tartson többször pihenőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában