Nyomon voltak

2022.08.29. 14:28

Pécsi segítséggel fogtak el tizenöt migránst

Zs. J.

Illusztráció.

Fotó: Karnok Csaba

Egy ideje már az Országos rendőrfőkapitányság összesítve adja ki az egy nappal korrábi határrendészeti elfogásokat. Augusztus 28-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 443 határsértőt tartóztattak fel és 205 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Mint írták, vasárnap a pécsi nyomozók jelzése alapján az M0-ás autóúton, Szigetszentmiklósnál hajnali 4 órakor a járőrök egy német rendszámú személyautót és annak román sofőrjét ellenőrizték. A gépkocsiban 15, magát szírnek valló illegális migráns tartózkodott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Címkék#migráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában