Komoly támadás

2022.11.01. 11:11

Hackerek törték fel a Pécsi Nemzeti Színház Facebook-oldalát

M. R.

Fotó: Havran Zoltán

Hétfő óta nem tud hozzáférni a Pécsi Nemzeti Színház vezetése a saját Facebook-oldalához, hackertámadás áldozatául esett az intézmény.

– Feltörték az oldalhoz tartozó egyik adminisztrációs fiókot, amellyel aztán kitiltották a többi admin-fiókot, így nem férünk hozzá a Facebook-oldalunk kezeléséhez

 – tájékoztatta lapunkat Lipics Zsolt, a teátrum igazgatója.

Azt is megtudtuk, a feltört fiókhoz kétfaktoros hitelesítés is tartozott, így komoly hackertámadásról lehet szó.

– Huszonnyolc ezer követő és tíz év munkája áll a Facebook-oldalunk mögött – tette hozzá a vezető, sajnálatát kifejezve az eseményt illetően.

Az esetről a Pécsi Balett társulata saját Facebook-oldalán is tájékoztatta a közönséget.

– Kérünk benneteket, hogy terjesszétek a hírt, mert várhatóan "furcsa" posztokra is lehet számítani. Fontos lenne, hogy ez senkit ne érjen váratlanul – kérte a balett-társulat a közösségi felületén.

A színház Facebook-oldalán eddig még semmit nem tettek közzé, azonban nehézséget jelentene az intézmény számára, ha elveszítené a sok év alatt megszerzett követőtáborát és az oldalához való hozzáférést.

– Jelezni fogjuk a Facebook felé az esetet és reméljük, hogy talán sikerül megoldást találni a helyzetre. Kérjük a kedves közönséget, hogy addig is a Pécsi Nemzeti Színház weboldaláról tájékozódjanak a színház híreiről, továbbá szerencsére az Instagram fiókunk is megmenekült a hackertámadástól 

– hangsúlyozta lapunknak Lipics Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában