Hárman súlyosan sérültek

2022.12.14. 17:44

Egy hét alatt több mint félszáz baleset történt a megyében

A megye közútjain december 5-e és december 11-e között összesen 56 baleset történt, amelyből 13 személyi sérüléssel járt, 43 pedig anyagi kárral végződött.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

A személyi sérüléssel járó balesetekben 18-an sérültek meg, 15-en könnyebben, míg hárman súlyosan. Ittasság gyanúja két anyagi kárral járó balesetnél merült fel.

Az elmúlt időszakban több olyan baleset történt Pécsett, a Komlói úton, amely során kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütöttek el gyalogost. A rendőrség kéri, hogy a hasonló balesetek elkerülése érdekében a járművezetők csökkentett sebességgel, fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. Párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakasz esetén figyeljék a mellettük közlekedő járművet, és annak sebességét. 

A kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megálló, vagy más forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni, és csak akkor szabad tovább haladni, ha a vezető meggyőződött arról, hogy azt a gyalogosok elsőbbségének megsértése nélkül megteheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában