Vádat emelt az ügyészség

2022.12.12. 09:45

Hagyták meghalni otthonában az idős asszonyt

A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat két nő ellen, akik mulasztása felgyorsította egy idős nő halálát.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Ground Picture

A vádirati szerint a 86 éves nő tavaly augusztusától rossz egészségügyi állapotban volt. Több műtéten esett át, majd a 2021 nyár végén augusztusától hazaengedték a kórházból. Ettől az időponttól kezdődően az idős asszony együtt lakott fiával és menyével. Mivel az idős nő önellátásra képtelen volt, ezért napi egy órában gondozó járt hozzá, a fennmaradó időben a menye látta el. Mivel az ápolásban segítségre szorult, ezért 2021. szeptember közepétől egy nő segített a gondozásban. A két nő között rövid idő alatt bizalmas viszony alakult ki, melynek során a beteg asszony menye többször elmondta, hogy az élete sokkal könnyebbé válna, ha az idős asszony meghalna.

Ezt követően az ápolásra szoruló asszony állapota romlani kezdett, ennek ellenére sem az ápolónő, sem a meny nem tett semmit az állapot romlásának megakadályozására, illetve az orvosi segítség biztosítása érdekében.

A megállapodásuk alapján mindkét nő belenyugodott az idős asszony állapotának romlásába és azt siettették. Október végén a sértett állapota tovább rosszabbodott, azonban a beteg háziorvosát nem hívták ki, nem intézkedtek a mentők kihívása iránt. Az idős nő állapota ezt követően még tovább romlott, azonban a két nő ennek ellenére sem intézkedtek a sértett kórházba szállítása iránt, melynek következtében az idős asszony otthonában elhunyt.

Az ápoló a közte és a meny közötti beszélgetéseket rögzítette, majd az idős asszony halála után a felvételekkel megzsarolta. Ezen zsarolás miatt külön büntetőeljárás van folyamatban az ápolónő ellen a Komlói Járásbíróságon.

Az elkövető cselekménye az emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában