Vajon Baranyában is?

2023.01.25. 18:44

Az ország több pontján is forgalomba kerülhettek hamis húszezresek

Hamis húsz ezresek kerültek forgalomba, a rendőrök az ügyben három férfit hallgattak ki gyanúsítottként. Megkerestük a rendőrséget, hogy a hamis pénzzel Baranyában is fizettek-e.

Zs. J.

Fotó: Varga Jozsef Zoltan

A napokban a rendőrség tette közzé, hogy pénzhamisítás gyanúja miatt indított nyomozást 2022 májusában, miután több helyszínről hamis 20 ezer forintos bankjegyekről érkeztek bejelentések. A nyomozók idén január 11-én három budapesti helyszínen tartottak kutatást, a bizonyítékokat lefoglalták, és három gyanúsítottat elfogtak.

A gyanú szerint a 29 éves P. Péter tavaly áprilistól hamis 20 ezer forintosokat készített, hogy azokat forgalomba hozza. A beváltásban a 30 éves I. Norbert is segítette, aki a hamis pénzzel főként budapesti üzletekben, kisebb értékben például dohányterméket, croissant-t vásárolt. Az ebből származó bevételeket elosztották. Összesen 237 hamis bankó került így a pénzpiacra.

P. Péter nem állt meg a magyar pénz hamisításánál, legalább 40 darab 100 euróst is gyártott, amelyet ismerősének, M. Istvánnak adott át, hogy az tovább értékesítse.

Megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, hogy a hamis pénzzel Budapesten kívül még hol fizettek, illetve Baranyába is forgalomba került-e a hamis húszezres.

– A nyomozás érdekére tekintettel egyelőre bővebb információt nem áll módunkban megosztani – írta válaszüzenetében a rendőrség sajtóosztálya.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában