Jogerősen

2023.01.17. 17:38

Egy év börtönre ítélték a komlói kórház felgyújtásával fenyegető férfit

Zs. J.

Fotó: Gorodenkoff

A börtönben gondolhatja át cselekedetét az a férfi, aki tavaly nyáron a komlói kórház felgyújtásával fenyegetőzött. A férfi ügyét a napokban előkészítő ülésen tárgyalta a Komlói Járásbíróság.

A férfi nagymamáját a Komlói Egészségcentrumban kezelték tavaly nyáron. Július 17-én a férfi ittas állapotban érkezett a kórházba, és mikor a kórterembe lépett, észrevette, hogy az idős nőt az ágyhoz kötözték. Ezen nagyon felháborodott, majd berohant a nővérszobába, és számon kérte, hogy hogyan merészelték lekötözni a nagyanyját. Az egyik ápolónő félrehívta férfit, és megpróbálta elmagyarázta neki, hogy erre a beteg érdekében volt szükség. A férfi a magyarázatot nem fogadta el, tovább ordítozott, és megfenyegette a személyzetet, ha a nagymamája meghal, akkor megöli valamennyijüket, és a kórházat is felgyújtja. A viselkedése miatt a kórház alkalmazottai kikísérték az épületből a férfit, aki ezután a kórházból a buszpályaudvarra ment.

A férfi onnan a mobiltelefonján felhívta a segélyhívót. A segélyhívó központ jelentkezését követően közölte a kezelővel, hogy feljelentést tesz a komlói kórház ellen, mert kínozzák a nagyanyját. Ezért mindjárt bemegy a kórházba és megöli az ott dolgozókat, az épületet pedig  felgyújtja, ha a nagyanyja a kórházban meghal. 

A Komlói Járásbíróság a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – mint visszaesőt – jogerősen egy év börtönre ítélte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában