Óvatosan az utakon!

2023.02.12. 20:34

Drónt is bevetnek a rendőrök a közúti ellenőrzés során (videó)

Idén már öten vesztették életüket a baranyai utakon, ami miatt a rendőrök több helyen ellenőrzik az autósokat, de a gyalogosokat is.

Zs. J.

Fotó: cla78

Borzalmasan kezdődött az év balesetek szempontjából Baranyában. Januárban három halálos kimenetelű tragédia történt, ahol négyen vesztették életüket. Februárban ez a rossz statisztikai mutató tovább folytatódott, elgázoltak egy gyalogost Pécsett, a Tüzér utcában, aki kórházba szállítás után elhalálozott.

A rendőrség a balesetek visszaszorítása érdekében több ellenőrzést tartott és tart még többek között a vasúti átjáróknál, a gyalogosátkelőknél. Több esetben drónt is bevetettek, amely segítségével nemcsak a gyorshajtókat, hanem más közlekedési jogsértéseket is kiszűrtek. Több esetben intézkedniük kellett a jármű nem megfelelő műszaki állapota, biztonsági öv használatának elmulasztása, záróvonal figyelmen kívül hagyása, illetve a kötelező haladási irányra vonatkozó utasítás megszegése miatt is. Volt olyan járművezető is, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget a gyalogos részére, de szóródó rakomány és világítás hiánya miatt is intézkedtek a rendőrök.

A jövőben több alkalommal számíthatnak a közlekedők a rendőrség részéről a balesetveszélyes útszakaszokon ellenőrzésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában