Csoda, hogy befértek

2023.03.29. 13:36

Ötvennégy bevándorló utazott egy román tehergépkocsiban

A rendőrök is meglepődhettek, mikor egy tehergépkocsit ellenőriztek. A járműben 18 magát szír, 29 magát bangladesi, 2 magát ghánai, továbbá 4 magát nepáli és 1 magát indiai állampolgárnak valló külföldi utazott, akiknél semmilyen okmány nem volt.

Zs. J.

Fotó: Havran Zoltán

A pécsi nyomozók jelzése alapján a rendőrök március 28-án 12 óra 40 perckor, az M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár térségében egy román honosságú tehergépkocsit állítottak meg, mivel felmerült a gyanú, hogy járműben migránsokat szállítanak. A  rendőrség közlése szerint a tehergépkocsit egy 33 éves román állampolgárságú férfi vezette. A járműben a sofőrön kívül 18 magát szír, 29 magát bangladesi, 2 magát ghánai, továbbá 4 magát nepáli és 1 magát indiai állampolgárnak valló külföldi utazott.

A rendőrség közlése szerint az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában