Németországban akadt horogra

2023.04.05. 11:20

Egy baranyajenői férfi rabolhatta ki a kecskeméti dohányboltot (videó)

Egy kecskeméti dohányboltot rabolt ki egy 23 éves baranyajenői férfi. A rabló később Németországba menekült, ahol tavaly év végén elfogták, majd Magyarországra szállították. A napokban a nyomozók befejezték az ügy nyomozását és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Zs. J.

Fegyveres rablás történt tavaly márius közepén Kecskeméten. A boltba egy arcát eltakaró férfi lépett be, aki egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette az alkalmazottat, hogy adja át a bevételt. A pénzt megkapta, a rabló ezek után távozott, de magával vitte az eladó telefonját, a dohánybolt berendezéséhez tartozó távirányítót és kulcscsomót is.

A rendőrök megnézték a környék kameráit, így sikerült beazonosítaniuk a rabló kilétét. Kiderült, hogy egy 23 éves baranyai férfi lehetett az elkövető, aki ellen 10 elfogatóparancs volt érvényben. A kecskeméti rablás miatt 2022. április 11-én elfogatóparancsot adtak ki, majd nem sokkal később felmerült, hogy a keresett személy külföldre menekült, így európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A nemzetközi körözésnek köszönhetően Németországban elfogták a férfit, akit tavaly november 9-én a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vettek át az INTERPOL munkatársaitól a Bács-Kiskun megyei nyomozók.

A 23 éves férfit fegyveresen elkövetett rablás miatt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a napokban közölte, hogy a nyomozók befejezték az ügy nyomozását, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában