Óvatosan az előzéssel!

2023.04.27. 12:15

Majdnem félszáz baleset borzolta a kedélyeket a múlt héten Baranya útjain

Baranya vármegye közútjain 2023. április 17-e és 23-a között összesen 44 baleset történt, amelyek közül 35 anyagi káros volt, kilenc pedig személyi sérüléssel végződött. A sérüléses balesetek során összesen kilencen sérültek meg, öten könnyebben, míg négyen súlyosan. Ittasság gyanúja egy balesetnél sem merült fel – olvasható a police.hu-n.

bama.hu

Illusztráció

Fotó: ambrozinio

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai a szabálytalan előzés, a gyorshajtás, a szabálytalan kanyarodás, valamint a követési távolság be nem tartása voltak.

 

Az előzés az egyik legbalesetveszélyesebb manőver. Fontos, hogy a gépjárművezetők körültekintően végezzék. Előzni akkor lehet, ha az előzéshez használt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat, egymásra odafigyelve közlekedjenek, saját maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában