Volt dolga a mentősöknek

2023.05.03. 17:09

Több súlyos sérültet is kórházba szállítottak az elmúlt héten

Az elmúlt héten 19-en sérültek meg a baranyai utakon.

Forrás: police.hu

Forrás: Police.hu

Baranya vármegye közútjain április 24-e és 30-a között összesen 49 baleset történt, amelyek közül 13 baleset személyi sérüléssel járt. Nyolc baleset könnyű, öt pedig súlyos sérüléssel végződött. Ezekben a balesetekben összesen 19-en sérültek meg, 14-en könnyebben, míg öten súlyosan.  A sérüléses balesetek során két esetben merült fel az ittasság gyanúja, így idén már hat balesetet okoztak ittas állapotban.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai az elsőbbségadás elmulasztása, a gyorshajtás, és gyalogosok hibája voltak, de történt baleset szabálytalan kanyarodás és figyelmetlenség miatt is.

A biztonsági  öv használatával megelőzhető, hogy a járműben utazók teste egy ütközés során fellépő tehetetlenségi erő hatására nagy erővel, hirtelen előrelendülve a kormánynak, a műszerfalnak és a szélvédőnek csapódjon vagy a gépkocsiból kizuhanjon.

Kérjük, hogy a kereszteződéseket mindig fokozott figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg, hogy az elsőbbségadási kötelezettségüknek eleget tudjanak tenni! Akinek pedig elsőbbsége van, minden esetben győződjön meg arról, hogy azt megkapja-e!

Még mindig sok vadelütés történik, ezért kérjük, hogy közlekedjenek óvatosabban, főleg lakott területen kívül, korlátozott látási viszonyok mellett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában