Gyere, öljük meg!

2023.06.26. 17:00

Késsel vett elégtételt a két férfi a beszólás miatt

A Pécsi Ítélőtáblára került egy 2021-es ügy, melyben tavaly első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék járt el.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Animaflora PicsStock

Két éve nyár elején két férfi barátnőikkel sétáltak Keszthelyen, amikor egy építkezéshez érve az ott dolgozó munkások lekiabáltak a társaság nőtagjainak. A két férfi ezt sérelmezve visszaszólt a munkásoknak, majd elhagyták a helyszínt. 

Később kiderítették, hogy az építkezésen ózdi munkások dolgoznak, akik a város egyik panziójában laknak. Június 4-én délután elindultak a szálláshoz, hogy panaszt tegyenek a munkások vezetőjénél. Amint odaértek, a munkavezetőnél panaszt tettek. 

Míg beszélgettek többen körülvették őket, mire a vádlottak kést rántottak, és a csoportosulás szétfutott. Egy munkás menekülés közben megcsúszott, mire az egyik férfi a kezében lévő késsel rátámadt és odakiabált társának:  – Gyere, öljük meg! Közben a késével a földön fekvő felé szúrt, aki a combján sérült meg. Csak akkor hagyták el a helyszínt, amikor a munkások téglával kezdték dobálni őket.

A vérző munkás sógora kíséretében autóba akart ülni, hogy kórházba menjenek, mivel a vérzést nem tudták elállítani. 

Ez idő alatt a támadók a ház előtt parkoló ismerősük kocsijához mentek. Az autó csomagtartójából egy kerékkulcsot és egy esztergált farudat vettek ki, majd visszamentek az udvarra, ahol rátámadtak a vérző sértett sógorára. Az egyik férfi a kerékkulccsal fejbe ütötte, a másik pedig a farúddal ütlegelte. Az ütések hatására földre került férfit a vádlottak egyike vesetájékon, míg másikuk mellkason szúrta. Ezt követően még egy székkel is fejbe akarták vágni, de mivel meghallották a közeledő sziréna hangját, elfutottak.

A Zalaegerszegi Törvényszék az elsőrendű és másodrendű vádlottat 7 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész eltérő minősítés és súlyosítás végett, míg a másodrendű vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ügyük a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik június 27-én délelőtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában