Különös eset

2023.06.24. 16:20

Mosás közben belefulladt egy nő a hordóba Pécsen

Zsigmond József

Illusztráció

Fotó: Everett Collection

Száz évvel ezelőtt jelent meg a Pécsi Lapok nevű újságban, hogy sajnálatos szerencsétlenség történt a pécsi Vitéz utca 36. sz. házban. Szél Erzsébet 53 éves cseléd ruhát mosott egy vízzel teli hordóban az udvaron. Mosás közben beleesett fejjel a hordóba és megfulladt. Mikor a szerencsétlenséget észrevették, azonnal értesítették a rendőrséget, ahonnan Tessényi József dr. rendőrkapitány és Mérey Manó dr. rendőrorvos kimentek a helyszínre. A lakók egybehangzó állítása azután fényt derített a különösnek látszó szerencsétlenségre.

Szél Erzsébet a lakók állítása szerint szívbajos volt, és a múlt héten például kétszer jött rá a roham. A jelek szerint tehát megáll az a feltevés, hogy a szerencsétlenül járt cselédre éppen akkor jött rá a roham, amikor mosott, öntudatlan állapotban belezuhant a hordóba, és mire észrevették a szerencsétlenséget, megfulladt. Szél Erzsébet holttestét a mentők beszállították a hullaházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában