Vádemelés

2023.06.15. 08:47

Nem jött össze a horgász biznisz: horogra akadt a csaló (videó)

A Szigetvári Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki egy horgász nagykereskedőtől 36 millió forint értékben csalt ki horgászati eszközöket – adta hírül a Pécsi Járási Ügyészség.

Bama.hu

Forrás: Pécsi Járási Ügyészség

A vádlott egy hajléktalan személy adatainak felhasználásával alapított egyéni vállalkozás nevében 2021. évben felvette a kapcsolatot egy németországi székhelyű horgászati cikkek nagykereskedelmével foglalkozó cég hazai területi képviselőjével. A vádlott a képviselőnek azt állította, hogy egy pécsi székhelyű kiskereskedelmi partnerboltot, valamint webshopot kíván nyitni, melyhez horgászati cikkeket vásárolna a nagykereskedőtől.

A megbeszélés alapján a hajléktalan személy nevével üzleti partnerként regisztrált a sértett rendszerében, majd 2021. novemberében összesen több, mint 36 millió forint értékben rendelt különböző horgászati termékeket.

A megrendelt termékeket a sértett cég 30 napos fizetési határidővel szállította le a vádlott lakóhelyére. A férfi a kiszállított termékeket átvette majd azok egy részét tovább értékesítette, a vételárat azonban a sértett részére nem fizette meg.

A vádlott több, mint 36 millió forint kárt okozott a sértettnek, melyből a lefoglalással 27 millió forint kár megtérült.

A vádlott cselekménye a jelentős kárt okozó csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában