Még 2020-ban robbant ki az ügy

2023.07.09. 16:20

Egy volt pécsi klinikaigazgató is bíróság elé áll

Zsigmond József

Fotó: Dodó Ferenc

A Pécsi Törvényszéken szerdán folytatódik az a per, ahol egy volt klinikaigazgató, egy orvos és egy boncmester a vádlottak. A vád ellenük foglalkozás körében, üzletszerűen elkövetett emberi test tiltott felhasználása. A pécsi úgynevezett koponyacsont-ügy 2020-ban robbant ki. A pécsi volt fül-orr-gégészeti klinika igazgatóját azzal gyanúsítják, hogy sziklacsontokat feketén szerezte be a boncmestertől, aki havi rendszerességgel több darabot adott át neki, míg az orvos a meghirdetett kurzuson tartott volna gyakorlatot a sziklacsontokon. Az ügyészség a vádlottakat társtettesként, egészségügyi szolgáltató alkalmazottja által, a foglalkozása körében kereskedéssel, üzletszerűen elkövetett emberi test tiltott felhasználásának bűntettével vádolja. 

Csalás miatt felel

A Pécsi Járásbíróság a napokban elrendelte egy férfi letartóztatását jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt. A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi többeket tévedésbe ejtve kedvezményes üzemanyagkártyákat, különböző üzletek kedvezményes utalványait, kuponjait és magas hasznot hozó, rövid lejáratú befektetési lehetőséget ajánlott úgy, hogy tudta ajánlatait nem fogja teljesíteni. A becsült kár 22 millió forintra tehető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában