Törött itt minden

2023.07.20. 12:30

Figyelmetlenség okozta a legtöbb balesetet Baranyában - megrázó képek

Baranya vármegye közútjain július 10-e és július 16-a között összesen 41 baleset történt, amelyek közül hét baleset személyi sérüléssel végződött.

Bama.hu

Forrás: Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A sérüléses balesetek során hatan könnyebben, míg négyen súlyosan megsérültek.

A balesetek legfőbb okai a szabálytalan kanyarodás, az elsőbbségadás elmulasztása, a gyorshajtás, és a figyelmetlenség voltak.

A tartós melegben a közlekedés résztvevői is gyakrabban lesznek rosszul. A szív- és érrendszeri alapbetegséggel élőknél a növekvő környezeti hőmérséklet miatt fokozódhatnak a tünetek, gyakrabban fordul elő a vérnyomás hirtelen „kiugrása”, esetleg szívelégtelenség. Ez nem csak a járművet vezetőkre, hanem a gyalogosan közlekedőkre nézve is komoly veszélyeket jelenthet. 

A rendőrség tanácsa:

Ha útnak indulnak, mindenképpen vigyenek hűtött ásványvizet magukkal.

Arra kérik a gyalogosan és a kerékpárral közlekedőket is, hogy legyenek fokozottan óvatosak és figyelmesek! Ha elsőbbségük van, akkor is győződjenek meg arról, hogy azt megadják-e!

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a sebesség megválasztásánál a saját vezetési képességeik, a jármű adottságai, valamint az útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozások mellett az időjárási viszonyokat is vegyék figyelembe!

A gépjárművezetőket pedig arra ösztönzik, hogy ne megszokásból, hanem a közúti jelzéseknek megfelelően vezessenek! A közúti balesetek elkerülése érdekében pedig közlekedjenek körültekintően, türelmesebben, mindig csatolják be a biztonsági övüket, és tartsák be a közlekedési szabályokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában