Ez történt 100 éve

2023.07.02. 15:40

Meg akartak erőszakolni egy nőt Pécs belvárosában

Egy megvadult gyári munkás megtámadott egy asszonyt és a segítségére siető rendőrt Pécs belvárosában. 100 éve történt.

Zsigmond József

1123096922

Fotó: Jacob Lund

Az alábbi eset azt példázza, hogy az ember néha nem tud uralkodni magán és szabadjára engedi a benne szunnyadó állatot, aminek azután rendszerint igen kellemetlen következményei lesznek, írta a Pécsi Lapok 1923. júniusában.

A történet: A Király utcában posztoló rendőr hangos segélykiáltásokra lett figyelmes. Gyorsan a hang irányába sietett és látta, hogy az egyik vendéglő Király utcai ajtaján egy megrémült asszony rohan ki. Odaugrott az asszonyhoz és megkérdezte, hogy mi a baj. 

A nő kétségbeesve mondta el, hogy egy férfi erőszakot akart rajta elkövetni, mire ő kiszabadította magát és kiszaladt az utcára. A rendőr a hallottak után be akart menni a vendéglőbe, melynek ajtaján ebben a pillanatban kilépett egy férfi. A rendőr igazolásra szólította fel a munkás külsejű embert, mire az a rendőrhöz ugrott és arcul ütötte. A dühödt embert a lármára összefutott járókelők segítségével sikerült lefogni és előállítani a rendőrségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában