Ítéletidő

2023.07.31. 12:00

Nem hagyták magukra a vihar ormánsági károsultjait

Az ítéletidő július 21-én érkezett: nagy mennyiségű csapadékkal, jégesővel és viharos széllel. A vihar főleg Baranya vármegye részét érintette. Kákicson, Marócsán, Drávafokon és Csányoszrón komoly jégkárok keletkeztek, nyolc embert az önkormányzat helyezett el.

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

A vihar elvonulta után összefogtak az emberek, gyűjtést szerveztek a károsultaknak, akinek leginkább tetőlécre, fóliára és használható minőségű bontott cserépre volt szükségük. 

– A viharkárok által egyik leginkább sújtott települést, Kákicsot segítettük mintegy kétezer darab cseréppel – közölte a Facebook-oldalán Jusztinger János, sásdi polgármester. 

Két teherautóval szállították le a cserepeket a településre, és a sásdi polgármester a közösségi oldalon külön megköszönte Orsós Sándornak az önzetlen felajánlást, és a sásdi városgazdálkodás munkatársainak a segítséget. 

A települések mellett a szeretetszolgálatok is kivették a részüket a segítségnyújtásban. A Magyar Református Szeretetszolgálat a leginkább érintett települések polgármestereivel és lelkipásztoraival egyeztetve országos adománygyűjtést hirdetett a károsultak megsegítésére. A beérkező összegből az alapítvány cserepeket, fóliát és tetőléceket vásárol, hogy mielőbb megkezdődhessen a több száz károsult család otthonának helyreállítása. Az adománygyűjtés támogatható a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, illetve banki átutalással a 10702019-85008898-51100005-as bankszámlaszámra (közlemény: viharkár). A javításhoz szükséges eszközök tárgyi adományként is felajánlhatóak, melyek a baranyai térségben a Sellyei Katasztrófavédelmi Őrsön (7960 Sellye, Dráva u. 23.) személyesen leadhatóak. 

A baranyai területen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évtizedek óta jelen van segítőszolgálataival, így a helyreállításban és a családoknak mentális és anyagi támogatást nyújtó segítőmunkában a máltai munkatársak is részt vesznek, a területen működő karitatív szervezetekkel közösen. A szeretetszolgálat az adományokat az adomanyozz.hu oldalon keresztül fogadja, valamint az OTP Banknál vezetett 11784009-20200673 számú számlán pedig közvetlen befizetéssel is lehet segíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában