Közműépítés

2023.07.03. 08:31

Újabb utcát zárnak le Pécsen, még jobban meg kell tervezni az utat

Eddig sem volt könnyű közlekedni Pécsen, de a java csak most jön.

Zsigmond József

Illusztráció

Fotó: Aleksei Ignatov

Útépítés, közműépítés: Kákics, Vajszló, Besence, Nagypeterd, Almamellék, Bosta, Birján, Nagypall, Homorúd, Sátorhely, Töttös, Bezedek.

A 6-os főúton, Dunaszentgyörgy déli határában, az új 512-es főút csomópontját építik. A 122-es km-nél félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra készüljenek. 

A szennyvízhálózatot építik Pécsen, az 58-as főút elején. A Tüskésréti útról csak kis ívben, jobbra lehet kikanyarodni az 58-as főútra, az Észak-megyer dűlőt pedig teljesen lezárták. 

Pécstől délre, Szalántán, szintén az 58-as főúton a szennyvízhálózatot építik. Az őszig tartó munkálatok a 12-es és a 15-ös km között félpályás lezárással járnak. Jelzőlámpa irányít. 

Az 578-as főúton, Pécs határában a 2-es km-nél a pályaszerkezetet cserélik, ezért a forgalom csak félpályán tud haladni, amelyet jelzőlámpa irányít.

Pécsi lezárások

Megyeri úti: Az útburkolati felújítások a Megyeri úti iparvágány és a Verseny utca között, a Megyeri úton a Mártírok útja és az Athinay út között valósulnak meg. A munkálatok a Megyeri út – Tüzér utca csomópontban indulnak július 3-án. A fejlesztés indulásával a Megyeri úti közműrekonstrukció miatt sárgán villogó Expo Center melletti jelzőlámpával párhuzamosan a Megyeri út – Tüzér utcai jelzőlámpa kikapcsolásával is számolni kell. A jelzőlámpát a fejlesztés részeként teljesen átalakítják a kerékpárosok biztonságos átvezetése érdekében. Az építési munkák miatt a Megyeri úton útszűkület várható a Megyeri út – Tüzér utca csomópontban, amely a közlekedést csak részben befolyásolja, ezért kérjük, itt is fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Erzsébet utca: A Felsővámház utca irányából a Fischer Béla utcáig tartó szakaszon zajlanak majd a víz- és szennyvízvezeték rekonstrukciós munkálatok, nyílt árkos technológiával. Mivel az utca keskeny, így a kivitelezési munkálatok teljes útzár mellett valósulnak meg július 21-ig.

Siklósi úti csomópont: A Siklósi úti csomópontban félpályás lezárás mellett történik a munkavégzés. Várhatóan június 19-től a Siklósi úti csomópontban a kivitelezési munkálatok megkezdésével ideiglenes forgalomkorlátozásra kell majd számítani. A nyugati oldali félpályás lezárás június 19-től várhatóan augusztus 13-ig, a keleti oldali pedig tervezetten augusztus 14-től augusztus 31-ig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában