Elrendelték a letartóztatását

2023.08.23. 14:54

Édesanyját hívta telefonon a fiatalember a gyilkosság után (galéria)

„Szeretlek anyu” - üzente az a 20 éves férfi az ügyvédjén keresztül, akit a pécsi Maléter Pál utcai épületben történt gyilkossággal vádolnak. Szerdán délután a Pécsi Járásbíróság épületében a letartóztatásáról döntöttek.

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

A gyilkosság körülményeivel kapcsolatban megtudtuk, hogy a 20 éves fiatalember megismerkedett a 65 éves hajléktalannal, akit a felhívott lakásra, hogy megetesse, élelemmel lássa el. A lakásban összevesztek, majd dulakodni kezdtek. A törvényszék sajtóközleménye szerint a gyanúsított a konyhában található kalapáccsal több alkalommal a hajléktalan férfi fejére sújtott, majd a földre került sértettet egy késsel kétszer mellkason szúrta. A sértett a bántalmazás következtében elszenvedett sérülések miatt a helyszínen elhunyt.

A fiatalember szerint, ő csak védekezett. Úgy tudjuk, az idős áldozat testén több sérülés látszott, amelyek ütéstől, szúrástól származtak, de a feltételezett gyilkos is megsérült.

Információink szerint a gyilkosság után a férfi felhívta telefonon az édesanyját, elmondta a történteket, aki értesítette a mentőket, a rendőröket, és az épület előtt megvárta a kiérkező rendőröket. Úgy tudjuk, hogy a fiatalemberrel pszichológus és pszichiáter is foglalkozott, mert családjában több tragédia történt már, amiket nem tudott feldolgozni. Korábban elvesztette az édesapját, tavaly a covid-fertőzés szövődményei miatt meghalt a nővére, és apai nagyapja is elhalálozott. A bíráságon egy megtört fiatalembert láttunk, aki lehajtott fejjel, csendesen beszélt és válaszolt ügyvédje kérdéseire. 

A Pécsi Járásbíróság elrendelte a fiatalember letartóztatását egy hónapra emberölés bűntette alapos gyanúja miatt. Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentettek be fellebbezést, így a végzés nem végleges, vagyis még kérdéses, hogy börtönbe vagy elmegyógyintézetbe kell vonulnia.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában