Kosárlabda

2024.05.13. 15:04

Pécs teljes extázisban! Újra élvonalban a Panthers (galéria)

Megcsinálták! Extázisban ünnepelhetett végre a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata csalódásokat és kőkemény munkát követően. Pécs így már két élvonalbeli csapattal rendelkezik.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

  • Megkezdődött az újratervezés
  • Főnixként támadtak fel
  • Az utolsó tánc képekben
  • Az örömmámor pillanatai

Két éve hoppon maradt a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, amikor Pakson a play-outban kijátszotta magát az élvonalból. Persze nem azon a három meccsen múlt a kiesés, hosszú, fájdalmas út vezetett addig a Pécsnek.

Pécs
Nem csak Antóninál, több Pécs játékosnál is előbuktak az öröm könnyei
Fotó: Löffler Péter

Pécs csak egy együttest adhatott

A 2022 nyarán jöhetett az újratervezés, s kialakult egy olyan keret, amellyel a Vasút átroboghatott volna az NB I. B. Piros-csoportján, ha a másik Pécsen székelő együttes, az NKA Pécs nem hasonló célokkal vág neki a bajnokságnak. Akkor az alapszakaszt 21 győzelemmel és 5 vereséggel a második helyen zárta a Panthers, s ez valamelyest megpecsételte a sorsát is. Hiába menetelt be aztán veretlenül a fináléba ott a városi rivális várt rá, amely ötödik meccsen győzött. A játékosok újra érzelmi mélypontra jutottak. Könnyező szemmel jöttek ki az akadémiáról a szurkolókhoz, akik vigasztalták, biztatták őket a következő évre.

Főnixként támadt fel poraiból a Panthers

A 2023-as nyár újabb megújulást, felfrissülést jelentett. Tóth Norbert a pályáról a háttérországba lépett át, hogy onnan segíthesse a gárdát. Az eredmények pedig el kezdtek jönni, s minden szurkoló szeme csillogot az örömtől. A Ceglédet 25-tel, a Debrecen U23-at 26-tal, a TF-Budapestet már 41-gyel verte a PVSK, s hosszan sorolhatnánk a hasonló közönségszórakoztató kiütéseket.

Előlépett a ködből a legnagyobb rivális

Jött aztán azonban a december, s folt esett a makulátlan teljesítményen tizenegy mérkőzés után. Az Újbuda MAFC otthonában futott bele egy 8 pontos vereségbe a Pécs, ami akkor megmutatta, ki lehet a legveszélyesebb rivális. El is kezdődött egy nagy versenyfutás az első helyért, amelyet némi tavaszi mélypont után el is ért a Vasút, köszönhetően annak is, hogy a rögösebb időszakot is egy vereséggel hozták le. A rájátszás előtt viszont jött még egy kijózanító pofon, amit ismét a MAFC osztott ki. Két ponttal nyert a Lauberben egy olyan meccsen, amelyen 14-gyel is ment a Pécs.

A play-off aztán a várt mederben csörgedezett, egy kisebb botlástól eltekintve a Vasút útja egyenes volt a fináléba, ahol a MAFC tornyosult a Panthers és célja, a feljutás között.

Szikrázott a levegő a döntő meccsein

Már az első meccs is parázs összecsapást hozott, de végül tartalékolási célból kiengedett az Újbuda, aminek gyümölcsét élvezte is otthonában. Brutális kiütést mért Hortiékra, 51 ponttal nyert, de a pécsiek gyorsan felocsudtak. A harmadik meccsen kiharcoltak egy újabb sikert, s így annak a reményében utaztak ismét a fővárosba, hogy lezárhassák a párharcot. Ez nem sikerült, de talán a sportág istenei is azt akarták, hogy az újabb ötödik meccset otthonukban élhessék át a pécsiek. Elképesztő hangulatot teremtve hajtották bele Antóniékat a sikerbe, amelyet követően két év megfeszített munkájának feszültsége szakadt ki belőlük, s gyerekkén ünnepelték a megérdemelt sikert, s a szurkolók is teljes extázisban éltethették a bajnokot, amely jövőre újra az élvonalban szerepel.

– Augusztusban mikor találkoztunk a PVSK csarnokban még csak a céljainkról beszéltünk, arról, hogy megnyerjük a bajnokságot és feljutunk az élvonalba – tekintett vissza Szrecsko Szekulovics vezetőedző. – Közel 10 hónap után itt vagyunk. Nagyon hosszú és nehéz út volt, de sikerült! Igazi PVSK-s csapatmunka volt, a játékosok, a szakmai stáb, illetve mindenki, aki a háttérben dolgozott, együtt küzdött és győztünk.

Fantasztikus 5. mérkőzés volt, elképesztő atmoszféra, az élvonalban a legtöbb csapatnak nincs ilyen szurkolótábora!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában