Ez történt

2023.08.08. 09:00

Ijedt gazdi: a kutya és a kulcs is az autóban maradt

Az elmúlt hétvégén két tűzesetnél és tizennégy műszaki mentésnél avatkoztak be a Baranya vármegyei tűzoltók.

Bama.hu

Fotó: eva_blanco

Tűzeset

Két hektáron égett tarló péntek délután Görcsöny külterületén. A pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral és kézi szerszámokkal eloltották a tüzet, mely másra nem terjedt át, illetve nem veszélyeztetett semmit. 

Műszaki mentések

Nagy méretű fa dőlt az útra, illetve egy lakóházra szombat este Bakócán, a Béke utcában. A házban négyen tartózkodtak, senki sem sérült meg. A sásdi hivatásos tűzoltók a helyiek segítségével eltávolították a fát.

Lehasadt, majd villanyvezeték fölött lógott egy nagy méretű faág szombat este Abaligeten, az Akácdomb utcában. A pécsi hivatásos tűzoltók dugólétrán, motoros láncfűrész segítségével eltávolították a faágat. 

Személyautóban rekedt egy kutya Pécsett, miután a gazdája a kocsikulcsot a járműben felejtette, majd kizárta magát. A gazdi a pécsi hivatásos tűzoltók segítségét kérte, akik az egyik hátsó ablak betörésével kinyitották az autót és kiszabadították az állatot. 

Távközlési vezetékeket szakított le egy lehasadt faág Királyegyházán, a Petőfi utcában vasárnap délután. A fennakadt faágat a szigetvári hivatásos tűzoltók eltávolították. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában