Résen voltak

2023.09.10. 17:00

Bejött a pécsi nyomozók tippje: Rajkánál csaptak le a rendőrök

A pécsi nyomozók jelzése alapján a napokban a rendőrök Rajka közelében állítottak meg egy német rendszámú tehergépkocsit, mert felmerült a gyanú, hogy a kocsiban migránsok vannak.

Zsigmond József

Fotó: Gorodenkoff

A lengyel sofőr megállt, és a kocsi átvizsgáláskor, tizenhárom, magát iraki állampolgárnak valló és egy, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns találtak. Később egy olasz személyautót is megállatottak, melyet egy román sofőr vezetett, és 14 külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Az utasok egyik esetben sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában