Elismerést vehettek át

2023.09.28. 16:18

Nem feledik a pécsi életmentő diákok tettét (galéria)

Elismerést vehettek át azok a pécsi tanulók a vármegyei rendőrfőkapitánytól, akik szeptember 9-én egy vízbe esett férfi segítségére siettek Orfűn.

Czeczon Enikő

Forrás: Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Hírportálunk beszámolt arról a balesetről szeptember 10-én, amelyben egy horgász lábára rátekeredett egy közel háromkilós súly, amikor azt megpróbálta kidobni a csónakból, ami azonban magával rántotta a vízbe. A horgász fel-felbukkanva a vízből igyekezett leszedni a lábáról a súlyt, hogy ki tudjon jutni a vízből. Segítségére sárkányhajósok siettek, akikről kiderült, hogy a Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulói.

A pécsi diákok szülői és tanári kísérettel éppen egy sárkányhajós programon vettek részt, amikor meghallották, hogy a parttól nem messze egy férfi segítségért kiált. A tanulók rögtön arra irányították a hajókat, és az életéért küzdő férfi segítségére siettek. A bajbajutott horgászt két oldalról közrefogták, aki bele tudott kapaszkodni így a két csónakba.

A rendőri munkának igen fontos eleme a baleset-megelőzés, és igazán dicséretes, hogy a gyerekek – ilyen fiatalon is – nem megrettenve a feladattól egy másik ember életének a megmentésére keltek.

A rendőrség úgy döntött, hogy meglepik a bátor diákokat. A vármegyei rendőrfőkapitány, Dr. Szijártó István r. ezredes szeptember 28-án meglátogatta a horgász életét megmentő tanulókat az iskolában, ahol megköszönte a jól összehangolt kimentést, és helytállásukért rendőrségi emlékérmet, valamint oklevelet adott át nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában