Tisztelet a hősöknek

2023.09.17. 18:30

Köszöntötték az egyetemen az életmentő diákokat

Szeptember 14-én délelőtt a Pécsi Tudományegyetem vezetősége a Rektori Hivatalban köszöntötte a Deák Ferenc Gimnázium és Általános Iskola tanulóit, akik néhány nappal ezelőtt kimentettek egy férfit a Pécsi-tóból.

Bama.hu

Fotó: Csortos Sz.

Mint az egyetemi lap beszámolt róla, az életmentő diákokat, akik sárkányhajózás közben segítettek egy bajbajutott, fuldokló férfin, dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora üdvözölte, megköszönte a bátorságukat és segítőkészségüket: 

– Olvastuk azokat a nagyszerű híreket, hogy segítettetek egy bajba jutott emberen. Ebből is látszik, hogy sportolni nem csak jó, de rendkívüli dolgok is születhetnek belőle

 – mondta a rektor. 
Majd arra kérte a tanulókat, meséljék el, hogyan tudtak ilyen kis gyerekek ilyen nagy dolgot véghezvinni. Az osztály képviseletében az egyik diák számolt be saját szavaival a történtekről. 
 

– Versenyeztünk a tavon, és mikor lezajlott a verseny, láttuk, hogy a partról egy nő kiabál nekünk, hogy lát a vízben egy fuldokló embert. Odasiettünk a férfihoz, aki belekapaszkodott a két hajó belső oldalaiba, a külső oldalon ülők pedig kieveztek. Egy súly rátekeredett a lábára, amikor bedobta a vízbe és az húzta le a vízben

 – számolt be az esetről egy kislány. 
Az egyetem vezetői PTE-s ajándékcsomaggal kedveskedtek az elszánt és nagylelkű tanulóknak.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!