Folytatódik az ügy

2023.10.29. 17:00

Beperli a bírákat a gyilkossággal megvádolt férfi

Az előző bíró nyugdíjba vonult, ezért új bíró tárgyalja a bári gyilkosság ügyét. Korábban az egyik vádlott közölte, hogy beperli a Pécsi Törvényszék bíráit, elfogultság miatt.

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

Az ügy előzménye, hogy a budai milliárdos nem tudta feldolgozni élettársa elvesztését, ezért italba vetette bánatát. A férfi vagyonát többek között értékes személygépkocsik, jacht, bári kastély képezte, tovább befektetési számláin több száz millió forint volt. Egy bűnözői banda kivetette rá hálóját, és idővel beköltöztek hozzá, ahol a vád szerint, alkoholba feloldott gyógyszereket adagoltak italába, miközben bankszámláról pénzt vettek le. 2020. június 26-án a milliárdos férfit a bári kastélyba szállították, azzal a céllal, hogy a külvilágtól teljesen elszigeteljék.

A milliárdos férfi 2020. augusztus 10-re idézést kapott egy budapesti kormányhivatalhoz, majd a rendőrségre, mely idézésekre meg kellett volna jelennie. Ezt a vádlottak mindenképpen meg akarták akadályozni. A vád szerint, kétszer megpróbálták felgyújtani az ingatlant, másodszor 2020. augusztus 9-ről 10-re virradó éjszaka. A vád szerint a másodrendű vádlott a milliárdos férfit megfojtotta, ezt követően az ingatlanban égésgyorsító anyagot locsolt szét, és azt meggyújtotta. A másodrendű vádlott ezután a szállására sietett, és az ott tartózkodó másik férfit riasztotta azzal, hogy észlelte lángokban áll az épület. A kiérkező tűzoltók az oltást megkezdték, eközben megtalálták az elszenesedett holttestet. A bíróság kedden a tanúk meghallgatásával folytatja a tárgyalást a Pécsi Törvényszéken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában