A vádlottak is kérdezhettek a rendőröktől

2023.03.02. 18:44

Kis túlzással szólva a rendőrök már-már hazajártak a milliárdos férfi fővárosi villájába

Zs. J.

Különleges jelenetnek lehettek szemtanúi a résztvevők a bári gyilkosság nyilvános pécsi tárgyalásán. A tanúk között több budapesti rendőr szerepelt, akiknek a bíró, az ügyész, a védők mellett a vádlottak is kérdéseket tehettek fel. 

Mint lapunk beszámolt róla, a milliárdos fővárosi férfi holttestét 2020 augusztusában találták meg a bári kastélyában, amely leégett. Később felmerült a gyanú, hogy a férfit megölték, és a gyilkossággal két férfit gyanúsított meg a rendőrség. Azóta a két férfi börtönben van, a perük már több hónapja zajlik.
A milliárdos férfi élettársa halála után egyre többet ivott, és budapesti XII. kerületi villájában kétes elemek jelentek meg, többek között könnyűvérű hölgyek. A vagyonos férfira egy bűnözőbanda is felfigyelt, akik megpróbálták megszerezni a vagyonát. A vádiratban leírtak szerint beköltöztek villájába, és fokozatosan befolyásuk alá került a milliárdos férfi.

A férfi egyik lánya, mikor észlelte a bajt, szerette volna apját gyámság alá helyezni, ám ez nem sikerült. A csütörtöki tárgyaláson a budapesti XII. kerületi gyámügyi előadó elmondta, hogy a gondnokság alá helyezés kérelmét kétszer elutasították, mivel nem találták megalapozottnak, illetve a milliárdos férfival való elbeszélgetés után sem tartották azt indokoltnak. A változás akkor történt, mikor a rendőrség kérelmezte a gondnokság alá helyezését orvos­szakértő véleménye alapján.

A tárgyaláson elhangzottak szerint kis túlzással élve a rendőrök hazajártak a milliárdos férfi fővárosi villájába. Volt, mikor a szomszédok riasztották őket, mivel kétes elemeket láttak, de sokszor amiatt kellett kivonulniuk, mivel a tulajdonos pénzlopást, bankkártya eltűnését jelentette be. Olyan is történt, mikor azt közölte, ellopták laptopját, amit később a rendőrök a férfi lakásán megtaláltak. A rendőrség 2020 tavaszán orvosszakértői vélemény után kérte a gondnokság alá helyezését. A gyámügy ideiglenes gondnok kijelölését rendelte el.

A vádirat szerint az áldozatot 2020 júniusában a vádlottak a bári kastélyba vitték. A céljuk az volt, hogy a külvilágtól elszigeteljék, gondnoksággal kapcsolatos ügyeit személyesen ne tudja intézni. A végzetes napon a férfinak a budapesti gondnoksági ügy tárgyalásán kellett volna megjelennie, de erre már nem került sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában