Védeni kell magukat

2023.10.05. 09:00

Helyes internethasználatot kell tanítani a gyerekeknek

Bűnmegelőzési szakemberek tematikus hét keretében hívták fel a figyelmet a digitális adatok, a készülékek és az eszközök megfelelő védelmére - adta hírül a police.hu

Dóri-Czine Vanessza

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a kibertérben elkövetett bűncselekmények megelőzése céljából szeptember 25–29. között rendezte meg ifjúságvédelmi felvilágosító akcióját Kiberbiztonsági Témahét címmel, amelyben 35 oktatási intézmény 3254 tanulója vett részt.

Az előadásokon a diákok felvilágosítást kaptak a helyes internetes szokásokról, az adatvédelemről, az adathalászatról, a hálózatokat és az alkalmazásokat érintő fenyegetésekről és támadásokról, továbbá a biztonságos jelszóról, a fiókok, fájlok és fényképek megfelelő védelméről.

A bűnmegelőzési előadók a tanulók felvilágosítása mellett információs pontokon – Pécsett több helyszínen, valamint Komlón is – személyes tanácsadással tájékoztatták a lakosságot az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzési lehetőségeiről.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában