Bíróság előtt

2023.11.29. 12:30

Folytatódott a brutális bári gyilkosság pere

Iratismertetéssel folytatódott a Pécsi Törvényszéken annak a két férfinak a büntetőügye, akit az ügyészség azzal vádol, hogy bári kastélyát rágyújtva végeztek egy jó anyagi körülmények között élő férfivel azért, hogy megszerezzék vagyonát – tudta meg a Dunántúli Napló a törvényszéktől.

Bama.hu

Forrás: police.hu

Mint ismert, a Baranya Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés miatt emelt vádat két terhelt ellen.

A vádirat szerint rendkívül jó anyagi körülmények között élő sértett férfi élettársa 2018-ban meghalt, ezt a sértett nem tudta feldolgozni, az alkoholba menekült. Rendszeres alkoholfogyasztását kihasználva bűnözői csoportok „szálltak rá”, élősködtek rajta. A két vádlott 2020 tavaszán költözött be a sértett budapesti házába.

Elhatározták, hogy a sértettől megszabadulnak, őt megölik és megszerzik vagyonát. Ennek érdekében a sértett gyógyszereit és egyéb gyógyszereket orvosi javaslat, ellenőrzés és a férfi tudta nélkül alkoholban feloldva itatták meg vele. A vádlottak több úton próbáltak a sértett vagyonához hozzájutni. Többek között a férfi tudta nélkül értékesítettek egyik cégének telephelyéről nagy mennyiségű fém hulladékot. A sértett értékpapírjainak egy részét, közel 180 millió forint értékben megkísérelték értékesíteni, hogy megszerezzék a vételárat.

A sértett 2020 júniusától gondnokság alatt állt, ekkor a vádlottak őt bári kastélyába költöztették. A kastélyból hónapokon keresztül, több tízmillió forint értékben tulajdonítottak el bútorokat, borokat. Innentől kezdve a vádlottak a férfit gyakorlatilag fogva tartották, bántalmazták is. A sértettnek 2020 augusztusában Budapesten rendőrségen, illetve járási hivatalban kellett volna megjelennie, amit a vádlottak mindenképpen meg akartak akadályozni. 

Elhatározták, hogy végrehajtják a sértett megölésére irányuló tervüket. Előzetes megállapodásuknak megfelelően ezért az egyik férfi -hogy a gyanút magukról elterelje- Budapestre utazott, meghagyva a másik vádlottnak, hogy tervüket hajtsa végre. A másik vádlott éjszaka megfojtotta a sértettet, majd a kastélyban égésgyorsító anyagot locsolt szét, azt meggyújtotta; nagy kiterjedésű tűz alakult ki. A férfi ezután szállására sietett, azt a látszatot keltve, hogy ott aludt.

A vádlottak cselekménye előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból vagy célból elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. Az ügyészség a vádiratban életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Lapunk információi szerint nem várható, hogy egyhamar ítélet születik az ügyben, amelyen a bíróság számtalan tanút és szakértőt is meghallgat. A büntetőügy tárgyalását ráadásul a bíró személyének változása miatt lényegében újrakezdték. Úgy tudjuk, hogy a következő tárgyalási napon a bíróság tanúkat kíván meghallgatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában