Vádemelés

2023.11.14. 09:06

Jelentős drogültetvényt nevelgetett Pécs külvárosában (képek)

A Pécsi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat két többszörösen büntetett előéletű férfi ellen – olvasható a Baranya Vármegyei Főügyészség közleményében.

Bama.hu

Fotó: Dr. Kutas Tamás

Az idősebb férfit korábban két alkalommal végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték kábítószer birtoklása miatt. A vádlott 2022. elején egy internetes weboldalról 300 kannabisz magot rendelt, majd azokat tavasszal elültette Pécsett, egy külterületi városrészen. A vádlott a növények gondozásához szükséges eszközöket elhelyezte az ültetvényen és egy búvárszivattyút is működtetett, amivel az erdős terület melletti patakból öntözte a kannabisz növényeket.  

Fotó: Dr. Kutas Tamás

A vádlott gondozta a növényeket és arra is gondolt, hogy az ültetvényt ellenőrizze. Ezért felszerelt hat vadkamerát, melyek mozgásra aktiválódva állóképeket készítettek. A fiatalabb vádlottat megkérte arra, hogy amíg a növényeket gondozza, az ültetvény melletti területeket figyelje és értesítse, ha valaki közeledik. Ezért a beérett termésből marihuánát ígért neki. A fiatalabb férfi a kérésnek eleget téve 2022 augusztusától rendszeresen kijárt az ültetvényre és ott figyelő tevékenységet végzett.  

Fotó: Dr. Kutas Tamás

A Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. október 26-án foglaltak le az ültetvényen 207 tő kannabisznövényt és a gondozásukhoz használt eszközöket. A lefoglalt 207 tő jelentős mennyiségű kábítószernek minősül.  

A Pécsi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a két férfit, az idősebbet tettesként, a fiatalabbat bűnsegédként. A bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, azonban az idősebb vádlottal szemben, mivel különös visszaesőként követte el a bűncselekményt, a büntetési tételkeret öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

A fotók a nyomozó hatóság szemléjén készültek.

Fotó: Dr. Kutas Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában