Kávé mellett diskuráltak

2023.11.01. 09:00

Zökkenőmentessé tennék a romák és a rendőrség közötti kommunikációt

Sellyén szervezte meg a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság az első Roma Police Café programsorozat első baranyai találkozóját október 24-án

Czeczon Enikő

Forrás: A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatalos Facebook oldala

A Police Café egy olyan eseménysorozat, amelynek célja a romák és a rendőrség közötti kommunikáció zökkenőmentessé tétele. 

Az első baranyai találkozón a meghívott roma, illetve a felzárkózási feladatokban érintett szakemberek és rendőrök vettek részt. A program keretében olyan témákat érintettek a beszélgetés során, mint például a cigányság mindennapjai, a kriminológiai jelenségei-problémái, a kibervédelem, a jövőkép, valamint a rendészeti életpálya.

A jelenlévők a diskurzus elején felvázoltak egy helyzetképet, majd egy csokorba szedték a megoldási lehetőségeket. A Police Café résztvevői végig aktívak voltak, kifejtették véleményeiket a témakörök kapcsán, a rendezvény végén pedig az összefoglaló során segítséget nyújtottak egymásnak hasznos hozzászólásokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában