Ellenőrzések az ünnepi időszakban

2023.12.18. 17:00

Nem lankad az ellenőrök figyelme, érdemes követni a szabályokat

Mint az elmúlt napok példája is mutatja, a NAV baranyai munkatársai idén is kiemelten ellenőrzik az adventi vásárok árusait, vendéglátóit.

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Pécsett, a Széchenyi téren a vásár résztvevői is számíthatnak a hivatal munkatársainak folyamatos jelenlétére. Már csak azért is, mert a vendéglátósok és az árusok között még mindig sokan vannak azok, akik nincsenek tisztában a vonatkozó adójogszabályokkal.

Kiemelten kell figyelni arra, hogy

-              a vendéglátók a nyugtaadási kötelezettségüknek közterületen is csak online pénztárgéppel tehetnek eleget,

-              az italárusok, ha kimérve, és nem elvitelre árusítják a bort, akkor nem őstermelői, hanem vendéglátó tevékenységet folytatnak, és nem elegendő a kézi nyugtatömb,

-              az ajándéktárgyakat árusítók kézi nyugtatömböt is használhatnak,

-              amennyiben alkalmazott segíti az árus vagy a vendéglátó munkáját, akkor a munkába lépése előtt kell megtörténnie a bejelentésének a NAV felé, nem ér rá a munkanap során valamikor.

Az ünnepi előkészületek időszakában a vármegyében más városokban, településeken is folyamatosak lesznek az ellenőrzések, kiemelt figyelemmel az ünnepi termékeket értékesítőkre és a szolgáltatókra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában