Emberölés kísérlete

2024.01.25. 15:40

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a véméndi molotov-koktélos támadókra

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott büntetések súlyosítására tett indítványt a Pécsi Ítélőtáblán azon vádlottak büntetőügyében, akik véméndi ismerősük házát felgyújtották – derült ki a vádhatóság tájékoztatásából.

Bama.hu

Fotó: Manuel Rodriguez Sevillano

Ismertetésük szerint a Baranya vármegyei településen élő vádlottak különböző okokból haragos viszonyban álltak a sértettel. 2022. augusztusában a falunap éjszakáján italozás közben megbeszélték, hogy e nézeteltéréseikre tekintettel a sértettet megleckéztetik. Két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, majd hajnalban haragosuk házához mentek, és a benzint egy kanóccal begyújtva az üvegeket a ház egyik ablakán keresztül a szobába dobták. Az égő benzintől a szobában elhelyezett bútorok is lángra kaptak – részletezték.

Mint hozzátették, a házban tartózkodó, a zajra és a keletkező tűzre felébredő sértett és édesanyja a házból sértetlenül kimenekültek, míg a helyszínre érkező tűzoltók a sértett és szomszédai közreműködésével a tüzet rövid időn belül eloltották.

Mint arról hírportálunk is beszámolt, az elsőfokú bíróság a vádlottakat 2023. novemberében emberölés bűntettének kísérlete, valamint rongálás bűntette miatt mondta ki bűnösnek. Ezért a bűncselekményt kezdeményező vádlottat 7 év 6 hónap, társát 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlottak terhére az ügyész fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban a vádlottak büntetésének súlyosítását indítványozta – húzták alá azt is jelezve, hogy az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában