Káresetek összefoglalója

2024.02.27. 09:00

Kiégett motortér, kidőlt fa, karambol, szóval minden volt

Bama.hu

Gépjárműtűz Pécsudvardon

Teljes terjedelmében égett egy személyautó motortere péntek délután Pécsudvardon, a Miklósi Gyula utcában. A sofőr furcsa szagot érzett menet közben, ezért félreállt az autójával, ekkor látta meg, hogy füstöl. Megpróbálta porral oltókkal eloltani a lángokat, azonban nem járt sikerrel. A tüzet, mely feltehetően az üzemanyagellátó rendszer meghibásodása miatt keletkezett, a pécsi hivatásos tűzoltók eloltották, majd hőkamera segítségével átvizsgálták a járművet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fotó:  Pécs HTP

Fa dőlt egy épületnek Komlón

Nagy méretű fa dőlt egy családi háznak péntek este Komlón, a Majális téren. A fát, mely a tetőcserepekben okozott kárt, a város hivatásos tűzoltói eltávolították.

Szén-monoxid vészjelzés Pécsett

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban Pécsett, az Angster József utcában. A tűzoltók mérései kis mértékben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban, ezért a gázszolgáltató munkatársa kizárta a kazánt a rendszerből. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt. 

Zárlat okozhatott tüzet Pécsett

Nyolcvan négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz szombat délelőtt Pécsett, a Csortos Gyula utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a családi házhoz épített épület már teljes terjedelmében lángolt, a tűz pedig átterjedt a főépület tetőszerkezetére is. A pécsi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat, illetve a tűzben megrongálódott tető egy részét elbontották. A lángok a lakórészre nem terjedtek át, azonban az füsttel telítődött. A tűz valószínűleg zárlat miatt keletkezett. A házban senki sem lakott, személyi sérülés nem történt.

Karambol az 56-oson

Két személyautó ütközött össze tegnap délután az 56-os úton, Mohács térségében. Az autókban összesen öten utaztak, közülük hárman könnyű sérüléseket szenvedtek. A mohácsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően letolták az útról a kocsikat. A műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott. A sérülteket további vizsgálatok céljából a mentősök kórházba szállították.

Fotó: Mohács HTP

Cigaretta okozott tüzet egy komlói tízemeletesben

Egy tízemeletes panelház földszinti szeméttárolójában keletkezett tűz vasárnap kora este Komlón, a Vértanúk utcában. A helyiségben lévő konténert egy lakó kezdte oltani, majd a komlói hivatásos tűzoltók kihúzták a szemetest a ház elé és eloltották. A tűz valószínűleg egy égő cigarettacsikk miatt keletkezett, szerencsére a lángok másra nem terjedtek át, azonban az épület az ötödik emelettől felfelé füsttel telítődött. A lépcsőház kiszellőzéséig harminc ember hagyta el az épületet. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Komló HTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában