Speedmarathon

2024.04.04. 12:30

A lakosság mondhatja meg, hogy hol trafizzon a rendőrség

A rendőrség egy európai szintű sebességellenőrzési kampányhoz csatlakozik április 19-én 6 óra és április 20-án 6 óra között. A Speedmarathon elnevezésű programon a rendelkezésre álló sebességmérő eszközöket vetik be, hogy visszaszorítsák a baranyai gyorshajtókat.

Bama.hu

Forrás: MW

Fotó: Makovics Kornél

A police.hu információi alapján a korábbi évek tendenciáinak megfelelően a közlekedő járművek 95%-a az előírásoknak megfelelően választott sebességet, így a program évről-évre sikeresnek mondható.

A lakosság segítségét kérik a sebességmérő eszközök elhelyezésében, a rendőrség várja a javaslatokat, hol legyenek az ellenőrzési pontok a vármegyén belül. Az ajánlásokat április 8-án 12 óráig várják a [email protected] e-mail címre, ezután a pontos helyszíneket a vármegyei rendőr-főkapitányságok fogják kijelölni.

A program elsődleges célja az, hogy tudatosuljon a sofőrökben a gyorshajtásban rejlő veszélyesség, így a halálos balesetek számának csökkentése és a baranyai utak biztonságosabbá tétele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában