Tőrbe csalta

2024.05.24. 09:35

Kalapáccsal és késsel indult a férfi egy hajléktalan ellen

A Baranya Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be az ellen a 21 éves férfi ellen, aki 2023 augusztusában lakásába csalt és megölt egy hajléktalant Pécsett.

Bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Thongden Studio

A vádirat szerint a vádlott férfi 2015-ben édesapját, majd 2022-ben nővérét is elveszítette, haláluk után zárkózott lett, környezetétől elszigetelődött, gyógyszert szedett, és rendszeresen alkoholt fogyasztott.

2023. elején viselkedésében újabb fordulat állt be, erőszakos, gyilkosságokkal teli filmeket nézett, majd foglalkoztatni kezdte az emberölés elkövetése, ezzel kapcsolatos gondolatait telefonján, hangfelvételeken rögzítette.

A vádlott 2023. augusztus 20-án egy egyetemi gólyatáborba utazott. Másnap hajnalban a gólyatáborból felhívták az édesanyját, hogy a vádlottat vigye haza, mert viselkedésével kapcsolatban problémák merültek fel.

Édesanyja hazavitte pécsi lakásába, hajnalban azonban a férfi kiment az utcára, ahol találkozott a hajléktalan sértettel. A vádlott ekkor elhatározta, hogy a sértettet megöli. Meghívta magához a férfit, a lakásában étellel kínálta. Miközben a sértett a konyhaasztalnál evett, a vádlott mögé lépett és egy kalapáccsal a fejére sújtott. A sértett védekezett, dulakodni kezdtek, miközben a vádlott többször megütötte kalapáccsal a férfi fejét. Az ütésektől a sértett a padlóra esett, a vádlott ekkor őt egy konyhakéssel háromszor mellkason szúrta.

A vádlott bántalmazásától a sértett számos sérülést szenvedett, halálát a mellkasát ért késszúrás okozta. A Baranya Vármegyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit. A bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában