III. WinterFest of Pécs

2018.01.06. 07:00

Külföldi sztárral és Demjénnel bővülhet a kör

Nem akármilyen könnyűzenei héttel zárult Pécsett az esztendő: a III. WinterFest of Pécs minden koncertjéről szóban és Facebookon is áradoznak az emberek.

Mészáros B. Endre

Márpedig az nem kevés, ugyanis több mint tízezer nézője, hallgatója volt négy helyszínen az öt könnyűzenei estnek. Jómagam ott voltam az elsőn, az Omega 55. jubileumi fellépésén az Expo Centerben, és Kóbor Jánost régen láttam ilyen virgoncnak, Mick Jaggert megszégyenítő lendülettel és lelkesedéssel tombolt több mint két órán át. Mondjuk a közönség átlagéletkora 65 év lehetett, de az is bebizonyosodott, hogy: „rock and roll egy életen át”.

Aztán volt szerencsém a Csík zenekart és Presser Gábort meghallgatni a POTE aulában, s bár a Csíkot hallottam már Kiss Tibivel, Hobóval és Lovasival is, kijelenthetem, hogy ez volt a legjobb, legösszeillőbb párosítás, ráadásul a korábbi nagy slágerek is mind előkerültek.

Mint a fesztivál főszervezőjétől, Trubics Zorántól megtudtuk, jól sikerült a többi koncert is. A Neotontól körülbelül ez várható évek óta, nem is koncert ez, hanem egy nagyszabású táncos, éneklős Neoton-ünnep a sportcsarnokban, ahol az ötéves gyerek éppúgy dalol „Holnap hajnalig”, mint a nagymamája.

A fiatalok is megtöltötték az E78-at a hiphop hírességek hallatán, a Déli Szél Fesztivál pedig bár a költségkalkulációt illetően rizikósnak ígérkezett, a társszervezők jóvoltából Boszniából, Szlovéniából és Horvátországból is szép számmal érkeztek csoportok.

– Az ország több pontján belebuktak már az ilyen év végi rockfesztiválba, de mi a korábbi tapasztalatok és a közönség visszajelzései alapján összehoztuk a legjobb változatot – összegzett Trubics Zorán. Hozzátéve azt is, hogy ez már így is marad. Nem kell egy nap több zenekar, de ami szól, az igényes, hosszú koncert lesz. Hoznak retrót ezután is, valamint sztárbandát és az sem kizárt, hogy 2018-ban neves külföldi csapatra esik a választás. A Neoton kihagyhatatlan, miként most már a Déli Szél Fesztivál is. A fiatalok újra kapnak ínyenc zenei összeállítást, és az a terv, hogy Demjén Ferencet is beemelik a csomagba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!