palé

2018.01.05. 19:30

Önerőből bővítik a kamerarendszert

Összesen tíz kamera vigyázza Palé lakóinak biztonságát és értékeit, miután a napokban befejeződik a térfigyelő rendszer bővítése.

N. L.

Egyre több település működtet térfigyelő kamerákat, de a mohácsi rendszámfelismerő egységekhez hasonlót eddig csak ritkán láthattunk

Mint lapunk megkeresésére Markóné Héder Tímea polgármester elmondta, a korábbi négy kamerás rendszert önerőből, az önkormányzat saját beruházásában fejlesztették tovább.

Az eddig működő négy kamerát a faluház-könyvtár udvarában és bejáratánál helyezték el. A bővítés részeként két berendezést szereltek fel a falu elején, hármat pedig a kivezető úton. Egy kamerát kapott az egészségház is, így mondhatni teljes a kistelepülés közterületeit és fontos intézményeit figyelő hálózat lefedettsége. Természetesen nem csak a közintézmények és nyilvános területek védelmében jelent majd előrelépést a térfigyelők használata, hiszen – bár magántulajdont nem figyelhetnek a jogi szabályozás miatt – arra alkalmasak, hogy például egy betörés után az utcán át távozó elkövetők képét, járművének adatait rögzítsék. A beruházást saját forrásból valósította meg az önkormányzat, a rendszerre mintegy 1,7 millió forintot költöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!