Komló

2018.01.26. 15:30

Napokig kóborolt a magányos kecske

Telefonon értesítették a napokban a Komlói Állatvédő Egyesületet, hogy a határtetői kerteknél az egyik udvarban egy kóborló kecskét találtak. A helyiek megkérdezték a környék lakóit, hogy nem hiányzik-e valakinek az állat, de kiderült, hogy már régóta nem tartanak kecskét a határtetőn élők. Nem sikerült azt sem kideríteniük, hogy honnan szökhetett el a jószág.

Zsigmond József

Az állatvédők a bejelentés után rövid időn belül a helyszínre érkeztek. A kerttulajdonosok elmondták nekik, hogy már három napja járja az utcákat a gazdátlan kecske. Mikor a Komlói Állatvédő Egyesület munkatársai le akarták hozni a kertből, nem engedte, megmakacsolta magát. Végül kézben vitték le az autóig.

– Kedves, barátságos jószág – mondta el lapunknak az állatvédő egyesület egyik munkatársa. – Eddig nem volt rá példa, hogy kecskét kellett menteniük – tette hozzá.

Mint megtudtuk, az volt a szerencséjük, hogy egy állatvédő ismerősük tart kecskéket, így ő hozzá el tudták szállítani Magyaregregyre. Az állatot megvizsgálta egy állatorvos is, aki megállapította, hogy jól van, egészséges.

Az egyesület saját Facebook-­oldalára felrakta a kecske fotóját, ám eddig senki nem jelentkezett érte. A közösségi oldalon sokan hozzászóltak a poszthoz, hogy ők szívesen befogadnák.

Képünk illusztráció.

Fotó: pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!