körkép

2018.02.19. 11:30

Még bővül a belvárosi szórakozóhely-kínálat

Több mint fél éve írtunk utoljára a belvárosi vendéglátó és szórakozóhelyek változásairól, ez idő alatt jó néhány hely nyílt, zárt be vagy éppen költözött el. A következőkben ezeket vesszük górcső alá, a teljesség igénye nélkül.

T. V.

A Centrum áruház alatti beugróban található Beertok pub kínálatában  20 ország 180 féle söre szerepel. A Széchenyi tér északkeleti sarkán a november közepén nyílott Soul Kitchen várja vendégeit igényes, ízletes ételeivel. A hely a parti galéria funkcióját megőrizve igyekszik lehetőséget biztosítani a pécsi alkotóknak műveik bemutatására.

A Király utca tekintetében figyelhető meg a legtöbb mozgolódás. Az Eozin Corso megújult külsővel és belsővel, a Színház térre néző panorámával várja régi és új vendégeit. A Zsanér bisztró alacsony áraival, 80-as évekre jellemző hamisítatlan stílusával elsősorban a fiatal közönséget célozza meg. A Sisa különös keleti hangulatával, gyönyörű vízipipáival a külföldi hallgatók egyik kedvenc helyévé vált. A Kazinczy utcában a Made in Pécs magazin kibővítette kávézóját, melyben minden este élő zene mellett lazíthatnak vendégeik. A 19 Bar & Shop rendkívüli whiskeykínálattal várja a gabonapárlatok kedvelőit.

A lendületes Placc bár a környékén egyedülállóan csocsóval és dartsszal a fiatalabb generáció kedvenc helyévé válhat. A Karavella sörbár nemzetközi minőségű sörkülönlegességeivel ezután a Király utcában lesz megtalálható. A Boltív közben közel 8 év után bezár a Szoba, a pécsiek kedvelt lakáskocsmája. Mint a fentiekből is kiderül, az éttermek helyett egyre inkább a kocsmák, cafék, presszók jellemzőek a belvárosban.

Idővel kialakulnak a vendégkörök

Felvetődik a kérdés, hogy mekkora ezen helyek kihasználtsága. Erről kérdeztük Szép Tamást, a 2011 óta töretlen sikerrel működő Nappali egyik tulajdonosát. Véleménye szerint kezdetben az új helyek konkurenciát jelentenek egymásnak, de idővel mindegyiknek kialakul a saját törzsvendégköre, majd átjárás is megfigyelhető lesz köztük. Munkaerő tekintetében szerinte kellően el vannak látva, főleg  a szorgalmi időszakban sok diák dolgozik pultosként belvárosi szórakozóhelyeken. Arra a kérdésre pedig, hogy szerinte jót tesz-e a városnak ez az úgynevezett bulinegyedesedés, határozottan igennel felelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!