orfű

2018.02.08. 18:00

Tabletgép, okostelefon is érkezik

Egy sikeres pályázatnak köszönhető, hogy a baranyai településen működő eMagyarország Pont új eszközöket kap. Mint a község vezetőjétől, Füziné Kajdy Zitától megtudtuk, már nagyon ráfért a modernizáció a gépparkra, mert a régi számítógépek elavultak

Zsigmond József

Most új laptoppokkal, tabletgéppel, okostelefonokkal, szkennergéppel, nyomtatóval gazdagodik a faluházban működő eMagyarország Pont. Az új eszközök kiszállítása a közeljövőben várható – mondta a település vezetője.

Az eMagyarország Programot az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hívta életre azzal a szándékkal, hogy a közösségi internet-hozzáférést biztosítsa és kiterjessze az ország teljes területére. Azon embereknek akiknek otthonában anyagi okokból nincs szélessávú internet-hozzáférésük, ott a pontok kiépítése, fenntartása biztosíthatja ezt a lehetőséget. Sok nyugdíjas szívesen érkezik a faluházba, hogy az internet révén tartsa a kapcsolatot a távoli rokonaikkal.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!