voksolás

2018.03.11. 17:23

Egyre többen szavaznak a mindennapi hősökre

Még egy hétig lehet szavazni a mindennapok hőseire a városban. Az elmúlt tizennégy napban szép számmal érkeztek mind a cédulás, mind az online szavazatok a kijelölt gyűjtőládákba, miközben a szervezők továbbra is várják a fényképes voksokat.

Jeki Gabriella

Szigetvár lakosai február 21-e és március 14. között öt kategóriában szavazhatnak a közintézményekben felállított szavazópontokon, illetve az akció honlapján (http://szigetvar.mindennapokhosei.hu/szavazas). A szervező Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület a helyben élő és dolgozó mindennapi hősöket keresi egészségügy, oktatás és nevelés, rendvédelem, szociális terület és közösségépítés, valamint városüzemeltetés-közigazgatás kategóriákban. Az akciót a Dunántúli Napló és a bama.hu is támogatja.

– Az öt kategóriából jelenleg kettőben, az egészségügy és a rendvédelem területén nagyon éles a verseny, csak pár szavazat választja el egymástól az első és második helyezettet – mondta Auguszt-Baranyai Szandra, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnöke. – A közösségépítés témájában viszont a pillanatnyi állás szerint egy személy vezet toronymagasan, ám a következő egy hétben még bármi megtörténhet, és akár fordulhat is a verseny.

Közben két új helyszín is bekerült a szavazóhelyek közé: ma már a gyerekorvosi rendelőben és a Marianna Virága üzletben is leadhatják voksukat a szigetváriak. Egy kategóriában egy szavazó által csak egy jelölt javasolható.

Az öt kategóriában a legtöbb szavazatot elnyerő hősöknek március 29-én ünnepélyes keretek között adják át. A neveket csak a díjátadón hozzák nyilvánosságra.

Közösen adják

A Mindennapok Hősei díjat Veszprém, Tatabánya, valamint Tata városát követve alapították meg Szigetváron is. A szervezők szerint a kezdeményezés egyik legfontosabb ismérve, hogy az elismerést nem az állam, nem az önkormányzat, nem szakmai zsűri, hanem a szigetvári emberek, a város közössége ítél oda az arra méltóknak. A kezdeményezés alulról, civil keretek között szerveződik, a város polgárai jelölnek, szavaznak, segédkeznek a lebonyolításban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!