nemzetközi est

2018.03.14. 20:00

A fél világ jött el egy estére

Ismét megtöltötte a pécsi Expo Centert a Nemzetközi Est forgataga a kultúrák egymásra találása jegyében.

Nógrádi László

A PTEAz Általános Orvostudományi Kar angol-német Hallgatói Önkormányzatának szervezésében idén is bemutatkozhattak az egyetem különbözõ nemzetiségû hallgatói. A Nemzetközi Est a tradicionális ételek reprezentálásával indult. A vacsora után a színpadon sokszínû produkciók követték egymást, majd kezdetét vette a felhõtlen szórakozás.

Más nem is mutathatná jobban, milyen mélyen gyökereznek a nemzetközi hagyományok a Pécsi Tudományegyetemen, mint az, hogy szombat este már a huszonnegyedik alkalommal rendeztek nemzetközi estet. Az Expo Centerben zajló International Evening ezrével vonzotta az orvostudományi és gyógyszerésztudományi kar hallgatóit, oktatóit és ezerféle más résztvevőt.

A Nemzetközi Est hagyományosan az itt tanuló diákok sokféleségét és itt létrejövő egységét ünnepli az Angol-Német hallgatói Önkormányzat (EGSC) szervezésében. Mint Berta Anikó, az EGSC irodavezetője elárulta, a rendezvényközpontot megtöltő 3900 vendég közt több mint hatvan ország állampolgárai jelentek meg. A program része a kultúra bemutatása is, az étel- és italkóstolók ezúttal is viharos sikert arattak, ahogy a színpadi programok is az indiai látványtánctól a norvég diákok kórusán át a koreai popslágerekig.

A nagyteremben zajló főműsor mellett nemzetközi diszkó és a pécsi zenészeket határok nélkül összefogó Pécs Music Society szervezésében koncertprogram is zajlott a kisebb termekben – a mulatság itt késő éjszakába nyúlóan folytatódott.

A gyógyítást is segítik a diákok

Az International Evening az év legnagyobb eseménye a nemzetközi programban, de nem csupán egy kikapcsolódási lehetőség. Jótékonysági estként fontos helyi ügyeket támogat az EGSC a belépőjegyekből. Beszereztek már számos berendezést az oktatás vagy éppen a klinikákon zajló gyógyítás számára az elmúlt években, a több milliós beszerzések révén a külföldi hallgatók a hazai betegeket is segítik. Idén a program újdonságaként 12, nemzetük stílusa által ihletett ruhában fellépő modell is bemutatkozott az esten, akik mind leendő orvosként és anyaként a nők társadalomformáló erejét képviselték. A hölgyek egy naptárban is szerepelnek majd, amelynek bevételét szintén jótékonysági célokra fordítják. A pécsi Gyermekklinikán tartósan kezelésre szoruló gyermekek szülei részére épülő szállás költségeihez járulnak hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!