szigetvár

2018.03.30. 15:30

Mindannyian a város mindennapi hőseivé váltak

Az önzetlen cselekedeteket, az érző szíveket és a barátságos hősöket ünneplék a kisvárosban. A mindennapok hőseit köszöntötték csütörtökön este a Flórián rendezvényteremben, akikre az elmúlt hetekben voksolhattak a helybéliek a jelölések alapján, a városban kihelyezett szavazóládákban.

Jeki Gabriella

Ezúttal összesen tizenöt személy miatt gyűltek össze a résztvevők, akik egytől egyig, mind-mind szigetvári hősök, öt kategóriában az első három helyet érték el. A győztesek személye csak a záróünnepségen derült ki.

– Szeretnénk példaként állítani a szigetvári embereket szolgáló Mindennapok Hőseit, és tudatosítani az itt élőkben, hogy értünk dolgoznak, ezért becsüljük meg őket

– hangsúlyozta Auguszt-Baranyai Szandra, a szervező Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnöke. – Az elismerést a szigetvári emberek, városunk közössége ítélte oda az arra méltóknak.

Ahogy elhangzott: az oktatás-nevelés nem áll meg a tanító, tanár, óvoda vagy épp bölcsőde pedagógus személyénél, így lehet az, hogy érkezett szavazat sport edzőre, zene oktatóra vagy épp iskolai portásra is. Utóbbi nyerte el 2018-as év Mindennapok Hőse címet az Oktatás-nevelés területén, aki Bertáné Zentai Mária, az Istvánffy Miklós Általános Iskola dolgozója.

A közhely szerint az egészségügy az orvosnál kezdődik, ám az akció során érkezett szavazat bőséggel orvos asszisztensekre, szakápolókra, szakasszisztensekre is. A Mindennapok Hőse azonban dr. Papp Gábor gyerekorvos lett. A rendőri hivatást éltette a Rendvédelem területén kiosztott elismerés is Papp Lajosnak, a kiküldött járőrök koordinátorának. Az is kiderült, hogy egy város működéséhez elengedhetetlen, hogy szorgos kezek, tevékenykedjenek a háttérben. A 2018-as év Mindennapok Hőse a Közigazgatás, városüzemeltetés területén Marton-Fekete Csilla, az önkormányzat műszaki irodavezetője. Az ötödik kategória, a Közösségépítés kapcsolatokat teremt az emberek között. Ezen a területen Auguszt Lívia, a turisztikai egyesület munkatársa kapta a legtöbb voksot.

Az akció fővédnöke dr. Vass Péter szigetvári polgármester, a fő médiapartner az Új Dunántúli Napló és a bama.hu volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!