pécs

2018.03.09. 11:30

Rekordra készül a pécsi általános iskola

A gyerekek által összerakott puzzle-képek díszítik az intézmény folyosóit.

Zsigmond József

Nagy napra készülnek a Pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskola tanulói, tanárai szombaton. Az általános iskolás gyermekek által kirakott puzzle-képek kiállítása nyílik az iskola épületében március tizedikén, délelőtt 11.00 órakor, ami a Rekordok Könyvébe is bekerülhet.

Mint megtudtuk, az iskola egyik munkatársa otthon kirakózott gyerekeivel, mikor a kisfia annyira lelkes lett, hogy mindjárt le kellett mennie az üzletbe az anyukának egy újabb puzzle-t vásárolni. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy megkérdezi a kollégáit, mit szólnának hozzá, ha sok-sok puzzle-képel díszítenék fel az iskola csupasz falait.

A kollégák és a diákok nagy lelkesedéssel fogadták az ötletet. Több mint ötszázhatvan kirakót raktak össze, az egyszerűbbtől a négyezer darabosig. Volt aki otthon készítette el a családjával, sokan pedig az iskolában rakták össze. Olyan sok kép készült, hogy nem győzték kerettel, ezért némelyiket fóliával látták el. A kiállításon jelen lesz a Magyar Rekord Egyesület elnöke, Sebestyén István, aki várhatóan hitelesíti a rekordot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!