frissítve!

2018.03.21. 12:30

Műszaki hiba a Hullámfürdőben, nem használható a nagymedence

Az oldalfalának alján található ablakon keletkezett repedés miatt le kellett ereszteni a Hullámfürdő ötvenméteres sportmedencéjének a vizét. Várhatóan a hétvégére kijavítják a hibát.

bama.hu

Az üvegen – a későbbi szakértői vizsgálat eredményéig pontosan nem tisztázott okból – keletkezett repedést az ügyeletes gépész észlelte a medencében éppen zajló vízikosárlabda-edzés alatt, és jelentette azonnal a fürdő vezetőjének.

Mivel a repedés az egyébként öt centi vastag, biztonsági üvegen szemmel láthatóan gyorsan nőtt, fennállt a veszélye, hogy berobbanása esetén a medencében lévő 2100 köbméter víz elárasztja a gépházat, illetve a fürdő teljes alsó szintjét, ezzel akár százmilliós nagyságrendű kárt is okozva. Ezért a személyzet a szivattyúval kivonuló tűzoltókkal együttműködve azonnal megkezdte a medence leürítését. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a közben is folyamatosan továbbrepedő üveg kitartott a medence kiürítéséig, így nagyobb baj mégsem történt.

A medence alján még megmaradó pár centinyi vizet szerda reggel a PSN Zrt. dolgozói kézi munkával távolították el (mint látható a fenti videónkon), majd a szakemberek azonnal megkezdték a helyreállítást. Úgy tudjuk, egy ilyen speciális üveg méretre készítése hetekbe, akár hónapokba is telhet. Ám mert a jövő héten rendezik meg Pécsett a vízilabda Komjádi-kupát, illetve a rangos nemzetközi utánpótlástornát, a Húsvéti kupát, azonnali megoldást kellett találni, ezért az üveget ideiglenesen megfelelő szilárdságú acéllemezzel helyettesítik.

Az üzemeltető PSN Zrt. közlése szerint a sportmedence szombatig biztosan nem fogadhat vendégeket és sportolókat (hiszen az ablak megjavítása után a medence újratöltése és a víz megfelelő hőfokúra fűtése is roppant időigényes), így több szakosztály edzései és az itteni úszótanfolyamok mellett elmarad a vízilabdázók egy pénteki utánpótlás-mérkőzése, hasonlóképpen a hétvégére tervezett vízikosárlabda-torna is.

A Hullámfürdő további szolgáltatásai a korábbiaknak megfelelően üzemelnek, így a tanmedence, a szauna, a konditerem, a HEP, a büfé is. A medence újranyitásáról a Pécsi Sport Nonprofit Zrt saját honlapján (www.psnzrt.hu), illetve a közösségi médiában (facebook.com/pecsisport) is azonnal tájékoztatást nyújt.

Mintha robbantottak volna 2005 novemberében a Hullámfürdőben (fotó: DN)

2005 novemberében a pécsi Hullámfürdő medenceterének álmennyezete szakadt be. Akkor a negyven négyzetméteres akusztikai szigetelőanyag-panel meglazult, a szakasz megerősítésén dolgoztak a munkások, amikor az belezuhant a medencébe. A balesetben nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!