Baranyai körkép

2018.04.20. 18:20

Célszerű átnézni az elkészült szja-tervet

Már több mint egy hónapja elérhető az szja-bevallási tervezet a webes felületen, s a papíralapú postázás is folyamatos – érdemes átnézni, szükség esetén módosítani, majd véglegesíteni.

W. K.

A jóvá nem hagyott tervezet május 22-e után automatikusan bevallássá válik – kivéve a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésére kötelezettek esetében, nekik ugyanis mindenképp ki kell egészíteniük azt a tevékenységükből származó adatokkal.

Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, akkor a visszautaláshoz meg kell adni a bankszámlaszámot vagy a postai címet. Ha valaki tavaly több önkéntes pénztárnak is fizetett, rendelkezni kell, hogy melyik pénztárhoz kéri a visszautalást.

Ha a fizetendő személyi jövedelemadó vagy egészségügyi hozzájárulás összege nem több mint 200 ezer forint, akkor idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés, amit a bevallásban kell jelölni. Az első részlet fizetésének határideje 2018. május 22.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!